Tillsammans gör vi skillnad. Anslut dig till Töreboda och Gullspångs Frivillig Resursgrupp (FRG)

Töreboda och Gullspångs kommuner går samman för att starta upp en Frivillig Resursgrupp (FRG) och vi behöver just dig med på resan! Din närvaro bidrar till att säkerställa vår kommuns beredskap och trygghet i olika situationer. Uppstartsmötet äger rum den 21 maj klockan 18.00–19.00 på Gjutaren i Töreboda.

Foto: Frivilliga Resursgruppen

Vad är en FRG grupp?

FRG, eller Frivillig Resursgrupp, är en grupp av frivilliga individer från olika bakgrunder och med olika erfarenheter som är utbildade och tränade för att stödja samhället i kris- och nödsituationer. Deras uppdrag är att bistå när samhällets resurser behöver förstärkas, exempelvis vid skogsbränder, översvämningar, pandemier eller andra samhällsstörningar.

Fördelar för dig som deltagare:

  • Samhällsengagemang: Som deltagare visar du ditt engagemang för samhället genom att erbjuda din tid och dina kunskaper för att hjälpa andra i kris.
  • Utbildning och träning: Inom FRG får du utbildning och träning, bland annat i krishantering, första hjälpen och medmänskligt stöd. Du har också möjlighet att specialisera dig om det är något område du önskar extra kunskap inom.
  • Möjlighet att göra skillnad: Genom att vara en del av FRG får du möjlighet att göra en verklig skillnad när det behövs som mest.
  • Samarbete och gemenskap: FRG-medlemmarna arbetar tillsammans i en gemenskap präglad av samarbete och ömsesidigt stöd.
  • Ersättning och försäkring: Du får ersättning för din tid och dina insatser när du kallas in för hjälp. Dessutom är du försäkrade under utbildning och insatser genom Sveriges Civilförsvarsförbund.

Varför Frivillig Resursgrupp?

I händelse av vattenbrist, längre elavbrott, översvämningar och andra utmaningar behöver Töreboda och Gullspångs kommuner extra stöd. FRG är tänkt att vara en tillgänglig resurs för att bistå i sådana situationer. Tillsammans kan vi göra skillnad!

Vem kan delta?

Alla medborgare från 16 år och uppåt som är folkbokförda i Sverige är välkomna att delta. Civilförsvarsförbundet ansvarar för den nödvändiga grundutbildningen. Oavsett din yrkesbakgrund eller tidigare erfarenheter är din insats värdefull för oss.

Låter det intressant?

Som ett första steg anordnas en informationsträff, där du får mer information innan du anmäler dig som deltagare. Anmälan till informationsträffen gör du till Töreboda och Gullspångs kommuners Säkerhetssamordning:

Telefonnumret går till kommunens växelnSäkerhetssamordning Töreboda och Gullspång0506-180 000506-360 00sakerhet@gullspang.se

Tid och plats för informationsträff:

Datum: 21 maj 2024

Tid: 18.00–19.00

Plats: Kreativa rummet Gjutaren, Järnvägsgatan 6, 545 31 Töreboda. Eller digitalt via Teams, om du önskar närvara via Teams så anger du det i mejlet.

Vill du ha mer information?

FRG-Coach CivilförsvarsförbundetAnders Karlsson0736-22 39 31anders.karlsson@civil.se

Varmt välkommen. Din insats kan göra stor skillnad när det verkligen behövs. Vi ser fram emot att träffa dig på uppstartsmötet för FRG den 21 maj 2024.

Publicerad: 22 april 2024 Uppdaterad: 22 april 2024

Kontakt

Telefonnumret går till kommunens växelnSäkerhetssamordning Töreboda och Gullspång0506-180 000506-360 00sakerhet@gullspang.se